Crònica Taula 6 – Els reptes de la educació i el talent de les dones en el sector digital

mesa 6 los retos de la educación y el talento de las mujeres en el sector digitalGràcies a la col·laboració d’Oracle vam poder aconseguir reunir les protagonistes de la taula sobre reptes i el talent de les dones en el sector digital. Van ser Silvia Recio, Technical Account Manager Oracle Iberia coordinadora de la taula i van participar Sara Alvarellos, Innovation Consultant en Everis, Natàlia Pujades, Co-founder en Scratch School, Joana Barbany, Directora General de Societat Digital i Pauline Damman, Consultant Marketing and Sales Cloud, Oracle4girls.

Sara Alvarellos ens va explicar el projecte sobre responsabilitat social corporativa, crea lo que quieras d’Everis, “volem apropar-nos a les famílies, a nens i nenes perquè entenguin que la tecnología es una eina per a fer infinitat de coses”

Van crear una plataforma amb un software lliure per a que les famílies puguin utilitzar-ho sempre que vulguin, ja que per a trencar amb els prejudicis és necessari implicar a les famílies.

Natalia Pujades, treballa en la primera academia de scratch, on ensenyen a programar els seus propis videojocs, “treballem per a fomentar més a les nenes, fomentar la confiança, incentivar amb un concurs i premis.” va afegir. Tot i que va destacar que el més important “no és dolent equivocar-se” i que “a través d’una afició també pots captar l’atenció”

Joana Barbany, elabora programes amb unes línies estratègiques concretes des de la Generalitat: smart cities, nous canals de comunicació digital, ciberseguretat, economia digital i aconseguir que tot el territori disposi d’Internet

A més, ha elaborat el projecte Inspira, va lligar les escoles amb les empreses, i dintre del seu horari escolar venien les mentores, STEM. Com va comentar ”la manca de referents i la confiança en elles mateixes provoca que només el 15 % fan carreres tecnològiques”

Oracle4girls,es un projecte que elabora Pauline Damman, organitzant tallers tecnológics exclusivament per a nenes com va comentar “es necesari per incidir en les nenes i així vulguin estudiar carreres stem.”

Després van plantejar fer tallers per a professors oracle4teachers, creant activitat i coaching per a que puguin mantenir-ho en horari lectiu i que sigui divertit, va afegir que “ el més important es que més empreses col·laborin.”

-->