Crònica Taula 4 L’apoderament de les dones en la indústria tecnològica

Mesa 4- El empoderamiento de las mujeres en la industria tecnológicaL’indústria tecnológica segueix sent al día d’avui un territori masculí, hi ha poques dones en el sector i menys directives, la Comissió Europea va calcular que el 96% dels CEO són homes, així es va iniciar la taula sobre l’apoderament de les dones en la indústria tecnolòlogica.

Gràcies a la col·laboració del Mobile World  Capital Barcelona es va aconseguir reunir a les sis protagonistes de la taula. La coordinadora va ser Carina Lópes, Directora del Think tank Mobile World Capital Barcelona, amb la participació de les ponents Renée Jiménez del Programme Lead del Mobile World Congress Barcelona que ha co-liderat la creació del programa Woman4Tech, Montse Martí Directora Ejecutiva (CEO) de MartiDerm, Laura Fernández Giménez Directora Ejecutiva i Co-Fundadora de AllWomen.tech, Jelena Trajkovic Responsable de Global Digital Hub a Nestlé y Miriam Viñas, Gerent de grans comptes a Telefònica Catalunya.

Inicialment, cada una de les ponents de les taules va explicar les seves experiències, tant personals com laborals, amb totes les dificultats que han patit en sectors principalment dominats per homes, no obstant, Montse Martí va explicar que moltes vegades” es una falta de confiança en nosaltres mateixes i de paciencia, per arribar a càrrecs on mai esperaves”.

Avui en dia, hi ha hagut una evolució, cada vegada hi han més dones en la industria tecnológica com va afegir René Jiménez, “el reconeixement de la igualtat de gènere com una necessitat, empoderant a les petites cap a dalt, la innovació vé donada quan hi ha diversitat i ens ajuda per obrir la ment.”

En aquesta mateixa línia, Jelene Trajkovic va explicar que en el HUB de Nestlé “ es busca la diversitat no només en gènere sinó també en nacionalitats.”

Miriam Viñas va anotar que, “la indústria tecnològica s’està transformant, el paper de la dones és primordial, ja que el 70% de les decisions de compra són de la dona i per adaptar-se és necessari noves idees, adaptació, públic objectiu, formació i inclusió.

El missatge clau al que totes van fer referència es que cal atrevir-se i tenir seguretat amb nosaltres mateixes, ja que s’està reescrivint els papers de directius, amb el que Laura Fernández va concloure “ no s’ha de tenir por, ens hem d’atrevir, la nova tecnologia ha iniciat un procés de creació de nous llocs de treball encara incerts, nosaltres tenim que estar obertes al canvi, la novetat i a la tecnologia.”

-->