Crònica Taula 3- L’impacte de les TIC a les enginyeries

Mesa 3- Impacto de las TIC en las ingenerias

A la taula sobre l’impacte de les TIC del WomanLiderTic 2018 es va abordar com “la revolució digital ha canviat els models de negoci de la indústria, els professionals i les formes de treball per això és evident que les enginyeries van de la mà amb la tecnologia. La societat és interdisciplinària i les TIC són l’eina bàsica vehicular” així es va iniciar la taula.

Va ser coordinada per Anna M. Sánchez Granados, ITimes Advisers, enginyera en Telecomunicacions, enginyera Tècnica en Equips Electrònics i Executive Máster en Administración Pública. Núria Espuny Salvadó, directora general de Transparència i Dades Obertes, Marta Ruiz Costa-Jussà, Investigadora Ramón y Cajal a la Universitat Politècnica de Catalunya, Teresa Modol, Cap del Grup d’Obres a Dragados i Judith Tello, Professora, enginyera industrial i vocal a SCT (Societat Catalana de la Tecnologia).

La primera pregunta que es va realitzar va ser sobre la confluència de les TIC a la indústria no tecnològica, on Núria Espuny va afirmar “en tots els àmbits de la nostra vida ha canviat la forma amb la qual ens comuniquem i treballem. A partir d’ara canviarem la forma en com prendre decisions, ja que mitjançant l’open data prendrem decisions objectives”. Judith Tello va assenyalar que “les TIC i les enginyeries van de la mà”

On Marta Ruiz va afegir “hem aconseguit qualitat humana a través de les TIC i d’acord a les dades i la millora de les màquines podem predir diagnòstics mèdics amb major fiabilitat”

La mateixa experiència de les ponents va demostrar els reptes que s’han anat superant al llarg de la seva vida professional com va comentar Teresa Modol “era l’única noia de la promoció a Barcelona, m’ha costat 26 anys aconseguir un càrrec de responsabilitat” però el missatge que va emfatitzar és insistir i perseguir l’objectiu que t’hagis marcat, perquè tot el que vulguis ho pots aconseguir si t’ho proposes.

Per últim en referència als reptes que queden al davant, Marta Ruiz va destacar que “Fins al moment el que era la tecnología era programació, avui en dia la programació és només un mitjà per crear una aplicació i la intel·ligència artificial s’ha girat de una forma que es dirigeix a un tracte totalment humà. Si no influeix en la part del desenvolupament i la creació de les TIC i no hi posem de la nostra part, la vida ens seguirà essent dissenyada per homes, al cap i a la fi la tecnologia és el que ens dissenya la vida.”

Judith tello va destacar que “lo millor és que ens vegin a nosaltres, dones normals, que ens estem dedican a això, que es normalitzi que una dona pugui ser la cap, la enginyera, el que s’ha de canviar es la mentalitat de la societat, poc a poc ho aconseguirem.” Núria Espuny va afegir “hem de de fer que les enginyeries atreguin interès per a les dones. Es un problema de marketing”

-->