Si jo puc, tu pots

El talent femení ha d’estar a la revolució de les xarxes, va ser el lema de la primera de les taules de les Jornades Woman Lider TIC.

Hila Oren

Hila Ofren, que és fundadora i CEO de Tel Aviv Global i una enamorada d’aquesta gran ciutat, va ser la primera convidada a parlar a les jornades. Va emmarcar la seva aportació a Tel Aviv, ciutat que vol potenciar de manera que es situï al centre del món. Es tracta d’una urbe que compta amb més 1200 startups, que és patrimoni de la Humanitat i on més d’un terç dels residents tenen entre 18 i 35 anys. És una ciutat jove, i segura, d’acord amb Hila:

“és la capital del mediterrani de la cultura “cool”, amb una gran comunitat diversa, que inclou una àmplia representació de persones gais i lesbianes, i amb un gran potencial cultural, econòmic i empresarial”

La ciutat ofereix wifi oberta als seus ciutadans i visitants, sense cap mena de discriminació: totes les persones, incloses les minories amb dificultats econòmiques o legals, poden connectar-se al món des de Tel Aviv.

Hila Oren sustenta la tesi de que avui és la ciutadania la que “fa” les ciutats (és a dir, les construeix, les omple de vida i sentit) i no al inrevés. Ho fa de forma intel·ligent i adaptada a les seves capacitats i necessitats i és en aquest paper “constructor” que les dones tenim molt a dir, a pesar de les dificultats que puguem trobar.

La fundadora de Tel Aviv Global afirma que tot i que avui en dia les dones troben les mateixes barreres que abans, no hauríem de parlar d’elles (de nosaltres) com a col·lectiu amb desavantatges:

Hem d’estar orgulloses de ser dones i de poder continuar pujant els esgraons que calgui, per tal d’aconseguir una fita important: estar assegudes a les taules on es prenen les decisions més importants”.

I el canvi s’ha de fer pas a pas. A Tel Aviv hi ha un coworking space que està liderat per dones emprenedores. Un lloc únic, amb molts elements i recursos, que permet i afavoreix les carreres professionals i emprenedores de les dones. Hila Oren lamenta que als “escenaris” de la política i l’economia els referents a seguir siguin masculins i afirma, amb rotunditat, que hem de treballar per a canviar-lo:

“cal incorporar els models femenins i fomentar la capacitació de les dones, apoderar-les, treballar amb elles per tal d’afavorir el seu èxit, i sempre és bo començar pel cercle més proper”

-->