Argelia Queralt

Argelia queraltArgelia Queralt forma part de les ambaixadores de les Jornades Internacionals de Dones liderant les TIC.

Argelia Queralt Jiménez és Doctora en Dret per la Universitat de Barcelona. Actualment és Professora Agregada (interina) de Dret Constitucional al Dpt. De Dret Constitucional i Ciència Política de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona on desenvolupa la seva tasca docent principal des de 1999 en diferents ensenyaments: Dret, Relacions Laborals, Criminologia i GAP . A més, la professora Queralt ha participat activament en diferents iniciatives i projectes de millora i innovació docent posades en marxa a la seva Facultat, tant per adaptar els ensenyaments de Dret a l’Espai Europeu d’Educació Superior com per apropar els estudis jurídics en la realitat social que ens envolta. En aquesta línia ha format part de diferents comissions i forma part de projecte dret al Dret, concretament, en la línia d’estudis feministes, amb cursos de formació i col·laboració amb entitats socials dedicades a la defensa dels drets de les dones.

Pel que fa a la investigació destaquen les seves investigacions en l’àmbit de la protecció multinivell dels drets fonamentals i el diàleg entre jurisdiccions europeus. Així, la seva tesi doctoral, sobre l’efectivitat de les sentències del Tribunal Europeu de Drets Humans, defensada el 2006, va rebre el Premi Nicolás Pérez Serrano del Centre d’Estudis Polítics i Constitucionals i es va convertir en la monografia ‘La interpretació de Els drets: l’ Tribunal d’Estrasburg al Tribunal Constitucional ‘(CEPC, 2008). En els últims temps a treballat temes relacionats amb els drets de participació i drets de les dones. La seva trajectòria d’investigació ha estat reconeguda amb dos sexennis.

Ha estat acreditada com a professora agregada per l’AQU i com a professora titular per l’ANECA.

Quant seva activitat de transferència, la professora Queralt és directora editorial d’Agenda Pública (www.agendapublica.es), analistes d’actualitat.

La trobareu a la xarxa:

Twitter: @ArgeliaQueralt

-->