Speech Flash: Talent Jove a les TIC

Coordinada per Mónica Acebo

A la taula Speech Flash, coordiana per Mónica Acebo, donarem veu a joves que hagin guanyat premis o participat en importants projectes tecnològics. Volem amb això potenciar el talent en aquella franja d’edat en què moltes dones decideixen no escollir una carrera profesional en relació a les TIC. Anna Albalat, professora de tecnologia i experta en innovació TIC, moderarà aquesta taula amb la intenció de que siguin cada cop més joves les que decideixen empoderar-se i ocupar aquesta àmbit hegemonitzat pels homes. La Miriam Levit, la Silvia Valle, l’Alícia Roca i la Sara Martínez ens presentaran els seus fascinants projectes. Us esperem de 17h a 17:20 al Mobile World Centre.

Duna banda, Miriam Levit i Silvia Valle, part de l’equip de Byte Me junt a tres companyes més, explicaran la App Cram Jam que van crear amb l’objectiu de reduir el fracàs escolar i adaptar el material educatiu a les intel·ligències múltiples. L’app va quedar semifinalista del concurs internacional Technovation Challenge (concurs més gran del món per a noies en aquests àmbit) en el que hi participen 78 països dels 5 continents. Aquest setembre Google, des de el seu programa Made with Code, les va contactar per fer-los una entrevista i explicar el seu projecte com a exemple d’una app que soluciona un problema social.

També tindrem amb nosaltres Laura Rosat i Alícia Roca, part de l’equip Smart Sun, que van crear el projecte “Laboratori d’investigació en l’aprofitament de les energies renovables i IOT (Internet Of Things) per a l’ús quotidià en les Smart Cities”. El seu objectiu és oferir un servei a una futura població, en què es comandi una làmpada (que utilitzi energia solar) mitjançant una app mòbil.

Van presentar el seu treball a l’Exporecerca, organitzada per MAGMA Associació per Promoure la Recerca Jove. Allà van guanyar el primer premi de la categoria A de l’Exporecerca, que consistia en anar a la ESE, organitzada per MILSET, a Toulouse.

També van exposar a la VIII Jornada Programa, on van guanyar una Impressora 3D; i a Xnergetic al TecnoCampus.

Finalment la Sara Martínez, que juntament amb 3 companyes més (la Martina, la Paula i la Núria), formen l’equip HappyWorkers, ens parlarà de l’app Armari Virtual (xarxa social sobre la moda), que van crear en el procés educatiu de l’assignatura de 4tESO mobilitzem la informàtica, l’any 2014. Aquest projecte va ser presentat a la primera edició del mSchools (iniciativa dins del marc de la Mobile World Capital) en el qual van quedar finalistes i van acabar guanyant. Com a premi van tenir l’oportunitat de treballar amb una empresa d’aplicacions mòbil, que els va desenvolupar professionalment l’App per Android i els va ajudar en la creació d’una nova imatge per Armari Virtual, avui dia anomenada SuitApp. Aquest sols va ser el punt d’inici d’una trajectòria en el món de les TIC.

-->